Profesionalni-upravnik-upravljanje
Profesionalni-upravnik-upravljanje

UPOZNAJTE NAS

Bojan Todorović

profesionalni upravnik
normalan-profesionalni-upravnik
klik za uvećanje

Nebojša Andrejić

profesionalni upravnik
najbolji-profesionalni-upravnik
klik za uvećanje

naša priča

       Sve je počelo potpuno spontano, kao želja da se u sopstvenoj zgradi unapredi stanje na jedan transparentan, kulturan način, uz pomoć svih zainteresovanih stanara. Nismo bili zadovoljni dotadašnjim upravljanjem jer ga po našim standardima nije ni bilo. Dobijali smo obećanja bez realizacije. Ono što je realizovano je uglavnom rađeno stihijski. Uvid u finansije SZ je bio potpuno onemogućen. Sakupili smo tim ljudi sa željom da sami preuzmemo upravljanje u svoje ruke. Nije bilo teško preuzeti upravljanje, stanari su uveliko bili nezadovoljni stanjem.
 
       Preuzeli smo upravljanje, podelili zadatke i počeli da radimo i učimo. Kroz probleme solitera koji ima dvadeset spratova i starost od skoro pola veka smo spoznali sve dobre i loše strane upravljanja. Loše kroz nagomilane probleme i kompleksnost njihovog rešavanja, dobre kroz osećaj ispunjenosti kada vidite da je moguće unaprediti kvalitet stanovanja zgrade u kojoj živite. Negde usput se i svest stanara počela menjati, soliter i prostor oko njega je postao čistiji. Stanari su se na spratovima organizovali i počeli i sami da učestvuju u unapređenju životnog prostora.
 
        Dobar glas stanja u soliteru se proneo kako preko samih stanara tako i preko njihovih gostiju koji su videli promene koje su se dešavale. Ubrzo su počeli pozivi iz drugih stambenih zajednica sa željom da im pomognemo savetima ili da preuzmemo upravljanje i u njihovim zgradama. Njihove priče sa upravljanjem su se uglavnom svodile na iste probleme koje smo i mi imali, navedene na početku ovog teksta. Obzirom da niko od nas nije posedovao licencu za upravljanje a ni želju da se bavi ovim poslom, naša pomoć se svodila na sate savetovanja. Počevši od procedure smene upravnika do najrazličitijih problema sa kojima su se sretale stambene zajednice.
 
       Posle određenog vremena smo shvatili da je lepeza znanja u upravljanju kojom raspolažemo jako široka jer smo u svom soliteru rešavali sledeće probleme :
            - konsolidaciju finansijskih sredstava i obezbeđivanje transparentnosti tokova novca
            - podizanje nivoa svesti stanara oko obaveze plaćanja investicionog održavanja
            - pregovaranje sa zakupcima oko postizanja tržišne vrednosti predmeta zakupa
            - sudski postupak jednog od stanara zgrade protiv stambene zajednice
            - krađu struje sa zajedničkog brojila zgrade
            - prikupljanje ponuda i rekonstrukciju lifta
            - sanaciju hidrantske mreže i dovođenje protivpožarne zaštite u propisane okvire
            - ugradnju ormana za frekventnu regulaciju vodosnadbevanja za više spratove
            - sanaciju i zamenu ventila u sistemu centralnog grejanja u tehničkoj etaži
            - realizaciju video nadzora, interfona i kontrole ulaska u podrumske prostorije
            - zamenu rasvete led panelima u i oko solitera
            - čišćenje kanalizacionih i servisiranje vodovodnih instalacija i postrojenja
            - rekonstrukciju ulaza u zgradu
            - sanaciju podrumskih prostorija
            - uređenje prostora oko solitera, samostalno i u saradnji sa Zelenilom
            - ...
 
       Da smo sve ovo stvarno realizovali možete videti i na stranici SZ Milutina Milankovića 26 . Stečena znanja i iskustva možemo upotrebiti i za rukovođenje Vašom stambenom zajednicom uz saradnju i učešće svih zainteresovanih stanara. Nadamo se da uz Vašu pomoć svi zajedno možemo stići do prijatnijeg i kulturnijeg životnog okruženja.
 
     Licenca za upravljanje zgradama nam nije bila neophodna da unapredimo naše životno okruženje ali jeste da bi shvatili širi okvir i propise koji nam olakšavaju upravljanje kao i zakonska ograničenja sa kojima moramo da se nosimo. Stekli smo licencu za upravljanje, osnovali firmu i spremni smo da preuzmemo upravljanje i u Vašoj stambenoj zajednici.
Svi želimo da živimo u lepšem i sigurnijem okruženju. Iskoristite mogućnost da upravljanje poverite nekome ko želi da uvede pristojnost u okolinu u kojoj živite.
Profesionalni-upravnik-upravljanje
Profesionalni-upravnik-upravljanje