Profesionalni-upravnik-upravljanje
Profesionalni-upravnik-upravljanje

ovde ćemo vas upoznati sa opštim smernicama kojima se rukovodimo u upravljanju. detaljnija objašnjenja su na stranicama posvećenim svakoj celini ponaosob.

pragmatičnost u upravljanju

 

Otklonićemo moguće pravno-administrativne prepreke da stambena zajednica postane funkcionalna. Sagledaćemo realne mogućnosti i saslušati Vaše ideje i želje. Realizovaćemo ono što je trenutno moguće a za ideje koje nisu izvodljive ćemo predložiti korake koje treba ispuniti pre njihove realizacije. Svesni smo da postoje različita viđenja vođenja stambene zajednice i da je jako teško ostvariti potpunu saglasnost svih stanara pa ćemo sprovoditi odluke koje se donesu većinom glasova bez obzira na različite stavove.

 

Otklonićemo moguće zastoje u radu SZ usled velikog broja nezainteresovanih stanara i uključiti u upravljanje sve stanare koji imaju ideje i volju da učestvuju.

transparentnost finansija

Ukoliko SZ nema tekući račun u nekoj od poslovnih banaka, otvorićemo ga. Sva plaćanja prema i od SZ će ići isključivo preko računa bez podizanja gotovine. Svi mesečni izvodi iz banke će biti na sajtu SZ pa će kontrolu novčanih tokova biti moguće utvrditi u bilo kom trenutku na krajnje jednostavan način. Kako to izgleda u praksi možete videti na primeru jedne od SZ kojima upravljamo :

ODRŽAVANJE ZGRADE

Pregledaćemo sve bitne segmente vaše zgrade, nešto sami a nešto angažovanjem stručnih lica. Saslušaćemo i Vaša iskustva u pogledu skrivenih problema sa kojima se suočavate. Napravićemo plan sanacije problema a onda ćete Vi odrediti redosled i način otklanjanja nedostataka.

 

Ukoliko postoje zakupci u Vašoj zgradi koji Vam plaćaju nadoknade za zakup prostora ili krovova, pokušaćemo da kroz razgovore sa njima povećamo prihode po tim ugovorima.

čišćenje zgrade i domar

Pomoći ćemo da čišćenje zgrade postane kvalitetnije insistiranjem na boljem održavanju i češćem čišćenju zajedničkih površina koje se najviše koriste. Osoba zadužena za čišćenje će imati tačan raspored kada se čisti koji deo zgrade pa će njena učinkovitost biti lakše proverljiva.

 

Možemo nastaviti saradnju sa osobom koja čisti ulaz ukoliko ste zadovoljni ili angažovati drugo fizičko ili pravno lice po odluci stanari ili našem izboru ukoliko tako odlučite.

 

Ukoliko postoji potreba angažovaćemo lice iz Vaše zgrade ili nekoga sa strane ko će se baviti hitnim poslovima u zgradi poput zatvaranja ventila prilikom havarija, saradnjom i kontrolom stanja instalacija, kontrolom čišćenja i sitnim opravkama u zajedničkim prostorima zgrade.

Ukoliko svaki segment života u zgradi pomerimo samo jedan korak napred vremenom ćemo postati ponosni na okruženje u kojem živimo.
Profesionalni-upravnik-upravljanje
Profesionalni-upravnik-upravljanje